Cuvântul primarului

În calitate de primar doresc să vin în sprijinul cetăţenilor, oferindu-le dreptul la informaţia produsă şi gestionată de administraţia publică locală şi în acelaşi timp să fim o fereastră deschisă permanent tuturor celor ce vor să ne cunoască comuna şi pe noi.
Mulţumesc anticipat în numele locuitorilor, vizitatorilor care vor avea curiozitatea de a afla cât mai multe despre noi, gândindu-vă poate că veţi descoperi oportunităţi de afaceri de orice natură, care vă vor indemna să investiţi în comuna noastră, asigurându-vă cu responsabilitate de existenţa unei administraţii publice locale deschise şi transparent.

Așa să ne ajute bunul Dumnezeu!

 

Prezentarea Localității

Persoane din institutie:

Primar: Ţepeş-Focşa Romeo
Viceprimar:
Secretar General: Cristinoi Ioan- Ştefan
Contabil- inspector: Cojocaru Mioara

  • Suprafață: 17073 ha
  • Intravilan: 332,9 ha
  • Extravilan: 16616 ha
  • Populație: 1446
  • Gospodării: 669
  • Nr. locuințe: 791
  • Nr. grădinițe: 1
  • Nr. școli: 2
  • Nr. licee: 1
Numele localităților aflate în administrație:

Corbu, Capu-Corbului

Așezarea geografică

Comuna Corbu este situată în nordul judeţului Harghita, de-a lungul graniței de nord-est, pe Valea Bistricioarei, afluent al Bistriței, în "creierul” Carpaților Orientali, pe D.N. 15 ce leagă Moldova de Transilvania.
Vatra localității este de tip răsfirat, aşezată pe cursul mijlociu al râului Bistricioara, întinzându-se la confluența afluenţilor acesteia (Pârâul Vinului, Valea Corbului, Pârâul Barasău), încadrată la nord de culmea Budacu (Munții Bistriției), culmea Comarnicului (1519 m) și Piatra Arsă (1348 m), iar la sud Munţii Giurgeului cu culmile Tulghes, Preluca (1178 m), Corhana (1168 m). Comuna Corbu cuprinde şi satul Capu Corbului.
Altitudinea medie a localității este în jur de 750 m., altitudinea minimă de 674 m. la confluența pârâului Barasău cu Bistricioara, înălțimea maximă fiind Vârful Țibleș.
Vecinii sunt localitatea Tulgheș în sud-est, comuna Ditrău în sud, localitatea Borsec în nord-vest și nord, județul Suceava în nord și comuna Grințieș în est.

Știri
Primaria Corbu
2019-02-08
Proiecte de investitii:Alimentare cu apă - extindere/branșareCanalizare extindere şi reabilitare/branșareAsfaltare drumuri comunale Valea Corbului și BarasăuModernizare cămin cultural ... Citește mai departe

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...