Piaţa Seminţelor Libere - Tg. Mureş

Detalii (2016-01-15)

Vă spunem cu drag despre prima Piaţă a Seminţelor Libere în Tg. Mureş! :)
O să schimbăm, oferim, primim seminţe, din drag pentru Pământul liber.

"Seminţele, ca şi Pământul, s-au "nascut" gata libere... seminţele au drept de circulatie libere între păstrătorii lor, responsabili de viitorul nostru şi al planetei. " ( Adina M. Moise , "mama" proiectului  Seminte libere )

O piață cu adevărat liberă e un loc în care fiecare dintre noi contribuie cu surplusul de semințe pe care îl are, dar în plus, cu idei, meșteșuguri, zâmbete, talent, prietenie, bucurie, discuții și multe altele. Asteptarea primaverii e încă un prilej pentru noi, ca și comunitate, să ne putem întâlni și învăța lucruri noi.

Piața semințelor libere în seamnă că totul e 100% gratuit și necomercial, organizat de participanți înșiși. E o zonă temporar autonomă în care se instituie economia cadoului ca alternativă la modelul de distribuire a resurselor bazat pe bani sau schimburi.

Se pot oferi atât semințe locale cât și surplusul de semințe achiziționate din comerț. Importantă este însă informarea transparentă (sursa semințelor, detalii despre cultIvare).

Important și diferit e că nu se vor oferi doar semințe, ci vor fi și prezentări și ateliere prin care să realizăm împreună lucruri utile și să învățăm din experiențele fiecăruia. (Daca ai idei si vrei sa le prezinti in cadrul Pietei, da-ne un semn aici!)

Va fi cam aşa:
- Semințe de tot felul dăruite cu drag!
- povestim despre Cutia Taranului
- Coltul Camara Vesela: adu un borcan din camara cu ceva ce-ti prisoseste: poti face schimb sau... degustam impreuna! :D... yum, yum!
- Gustăm bunatati aduse de participanti
- avem Atelier pentru copii (vârsta peste 5 ani) folosind resurse naturale şi... seminţe - oferit de prietenii de la Creative Hands
- avem grupuri de discuţii pe diverse teme de interes.
Aşteptăm alte propuneri pentru program.

Luaţi copiii cu voi! Îi aşteptăm cu drag... vor învăţa despre seminţe, vor crea lucruşoare de mână... ei sunt seminţele noastre! 

Un eveniment marca  Seminte libere şi  Adina M. Moise (pe care o iubiiiiiiiim!)
Prieteni şi parteneri:  Cutia Taranului Creative Hands

Suntem aşteptaţi cu drag! :)
Iulia

Data începerii: 2016-02-27
Data terminării: 2016-02-27
icon facebook Share

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...