Împreună pentru un mediu curat. Invitație la dezbatere publică

Detalii (2017-11-09)

Invitație la dezbaterea publică: Împreună pentru un mediu curat

Radio Tîrgu-Mureș este o instituție publică de presă care nu doar discută despre problemele importante ale comunității dar, atunci când se impune, preia inițiativa și acționează.

În ultimii ani, instituția noastră a urmărit cu atenție sporită problematica protecției mediului. Am inițiat mai multe acțiuni începând cu poluarea aerului și încurajarea traficului prietenos cu mediul, tăierea pădurilor și a arborilor din localități, situația animalelor sălbatice protejate din arealul nostru, până la gestionarea deșeurilor și ecologizarea lacurilor și râurilor.

Radio Tîrgu-Mureș desfășoară, de mai mulți ani, campanii de conștientizare asupra problemelo r de protecție a mediului, pentru că este convingerea noastră că suntem responsabili de planeta pe care vor trăi copiii și nepoții noștri.

Anul acesta, pe 22 aprilie, de Ziua Pământului, am organizat acțiunea Împreună Curățăm Malul Mureșului, în cadrul căreia peste 400 de persoane au strâns, în doar trei ore, de pe un segment de trei kilometri, șase camioane de gunoaie, cu aproximativ 2.000 de saci de deșeuri.

În urma consultării permanente cu reprezentanții ONG-urilor din domeniul protecției mediului, am ajuns la concluzia că în această toamnă, în loc de curățenie de toamnă, vom organiza o dezbatere publică pe subiectul gestionării deșeurilor, cu intenția găsirii unor soluții pe termen lung pentru păstrarea curățeniei generale.

Mizăm pe participarea, părerile și ideile dumneavoastră la această dezbatere publică.
Sperăm că veți accepta invitația noastră și că împreună vom contribui la un mediu mai curat și la conștientizarea comunității în această privință.

Dezbaterea publică va avea loc în data de 15 noiembrie, ora 17.00, la Radio Tîrgu Mureș (B-dul 1 Dec. 1918, nr. 109).

-------------------------- -------------------------- -------------------------- ------------

Meghívó közvitára: Közösen egy tisztább környezetért

A Marosvásárhelyi Rádió egy olyan közszolgálati médiaintézmény, amelyik nem csak beszél a közösségünk számára fontos kérdésekről, hanem kezdeményez és cselekszik is, ha szükséges.

Az elmúlt években külön figyelemmel kísértük - többek között - régiónk környezetvédelmi problémáit a légszennyezéstől a környzetettudatos közlekedésig, az erdei és városi fakivágások kérdésétől a védett vadállatok helyzetéig, valamint a hulladékgazdálkodástól a folyóvizeink és tavaink szennyezettségéig. Rádiónk évek óta következetesen kampányol a környezettudatos életmód népszerűsítéséért, mert határozott meggyőződésünk, hogy a mi felelősségünk is az, hogy milyen bolygón kell majd gyerekeink és unokáink éljenek.

Idén április 22-én, a Föld napján szerveztük meg a Közösen kitakarítjuk című közösségi akciónkat a Marosparton, amelynek erdeményeként három óra alatt mintegy 400 embernek sikerült megtakarítania egy 3 km-es partszakaszt, ahol 6 teherautónyi, kb 2000 zsák szemetet gyűjtöttünk össze.

A környezetvédelmi civil szervezetekkel folyamatosan konzultálva arra a következtetésre jutottunk, hogy ősszel nagytakarítás helyett közvitát szervezünk a hulladékgazdálkodás kérdéskörében, amelyen számítunk az Ön szakavatott véleményére, javaslataira.
Bízunk abban, hogy meghívásunkat elfogadja és közösen hozzájárulunk egy tisztább környezet és egy tudatosabb közösség megteremtéséhez.

A megbeszélésre november 15-én 17 óratól kerül sor a Marosvásárhelyi Rádió stúdiótermében. Szeretettel várjuk.

Data începerii: 2017-11-15
Data terminării: 2017-11-15
icon facebook Share

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...