STRATEGIA DE DEZVOLTARE LOCALĂ

Servicii de Elaborare a Strategiei de Dezvoltare Locala


1. Stabilirea echipei de lucru


Realizarea strategiei este o munca de echipa care trebuie sa angreneze expertii (consultanti), functionarii publici, cat si alesii comunitatii. Primaria va stabili un functionar public, responsabil per ansamblu de colaborarea cu firma de consultanta. Acesta va indruma consultantul spre functionarii care detin informatia necesara, va asigura comunicarea cu consiliul local si va raspunde de organizarea consultarilor publice.


2. Culegerea datelor

Pentru inceput, vom realiza o analiza a situatiei existente, avand scopul de a:

• determina baza economica a localitatii;

• identifica resursele;

• evalua structura si nevoile pietei fortei de munca;

• stabili un profil al populatiei si de a evalua tendintele demografice din ultimii ani;

• evalua starea de poluare a localitatii.

Activitatile din aceasta etapa implica, atit firma de consultanta, care va elabora chestionarul, cat si autoritatile locale, care vor furniza informatiile pe baza acestuia. De asemenea, se vor mai culege informatii de catre experti si din statistici oficiale, precum: anuare statistice, baze de date ale comisiilor judetene sau nationale de statistica, alte surse si statistici oficiale.

App App


3. Analiza documentelor programatice


Etapa de culegere a datelor despre localitate va fi continuata de una de analiza a documentelor programatice ale Romaniei (POR, POS, PNDR, strategia de guvernare) pentru:

• identificarea politicilor si directiilor de dezvoltare europene si nationale, regionale, judetene

• identificarea fondurilor, programelor operationale, axelor si masurilor

   Aceasta activitate ne va da o viziune asupra tendintelor de evolutie a mediului rural/urban, pentru a se asigura o dezvoltare locala durabila si integrata, tinindu-se cont atit de bunastarea cetatenilor, cat si de mediul inconjurator.

    In urma acestei etape, vom stabili profilul de eligibilitate al localitatii, necesar atat in vederea stabilirii surselor de finantare nerambursabile, cat si in vederea gasirii unor solutii pentru problemele strategice ale comunitatii.


4. Prelucrarea datelor si realizarea strategiei

Aceasta etapa este cea mai importanta in cadrul demersului formularii strategiei de dezvoltare locala, solicitind implicarea intregii comunitati, de la membri, persoane fizice la organizatii publice si private precum si alesii locali.

4.1. Prelucrarea datelor

4.2. Elaborarea strategiei

4.3. Consultarea publica


5. Definitivarea strategiei si aprobarea acesteia de catre consiliul local

Dupa realizarea ajustarilor sugerate de catre grupele de lucru se face o centralizarea datelor si se definitiveaza strategia. Strategia astfel realizata va fi prezentata in cadrul unei sedinte a consiliului local pentru analiza si aprobare

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati!

Market tumble lessens market fears of Fed rate hike


Ce oferim mai exact

1. Imagine asupra viitorului – strategia este elaborata avand in vedere viitorul regiunii pentru care aceasta este destinata.

2. Creativitate – prin intermediul strategiei sunt prezentate alternativele, posibilele scenarii de dezvoltare, gandite astfel incat sa se ia in considerare cat mai mult din potentialul de dezvoltare al regiunii

3. Flexibilitate – strategia de dezvoltare locala vine in sprijinul faptului ca acestea avantajeaza sisteme care se adapteaza in permanenta conditiilor externe si modificarii situatiei interne. 

4. Creata pentru actiune – sta la baza unei strategii de dezvoltare si se datoreaza faptului ca ea este compusa de programe, a caror aplicare implica actiune concreta directionata spre imbunatatirea situatiei localitatii.

5. Orientare spre schimbare – reiese din faptul ca strategia urmareste elaborarea unui pachet de programe care, odata implementate, sa duca la schimbare, la o mai buna valorificare a potentialului local, precum si orientarea activitatilor de dezvoltare in concordanta cu procesele inregistrate pe plan local.


Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati!


Modul de lucru prezentat pe scurt:

A.) Elaborarea bazelor de date, munca de teren, colectarea si prelucrarea datelor de la institutii locale.

B.) Intervievarea reprezentantilor institutiilor locale (grupuri de producatori, consiliul local, biserica locala, antreprenori, cadre didactice, medici, ONG-uri etc., minim 15-20 persoane).

C.) Organizarea a 4 întâlniri, tip focus grup, cu urmatoarele grupuri tinta: antreprenori, grupuri de producatori, Asociatii, ONG-uri, institutii culturale si de educatie, tineret.

D.) Organizarea atelierului de lucru pentru formularea viziunii de viitor, respectiv identificarea si prioritizarea proiectelor de dezvoltare.

E.) Elaborarea portofoliului de proiecte pe perioada 2021 - 2027. Portofoliul de proiecte va cuprinde descrierea succinta a ideilor de proiect, activitati, termenul de realizare, sursa de finantare, etc.

F.) Identificarea surselor de finantare, centralizarea datelor si definitivarea Strategiei de Dezvoltare Locala.


Se vor oferi :


- 5 exemplare ale Strategiei de Dezvoltare Locala în format scris, de tip carte de prezentare;

- Predare in format PDF + CD - 1 buc;

- Roll-Up banner prezentare Strategie - 1 buc.


Phone icon Pentru oferta de pret va rugam sa ne contactati!

Mai multe oferte ale VIVA CONTROL SRL

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...