Action is Power
NAI ROMANIA
Sector 2
Preţurile terenurilor agricole pot creşte semnificativ
Faptul cǎ peste 25% din totalul suprafeţele agricole ale României nu mai sunt în proprietatea românilor, nu mai este demult o noutate.

Terenurile fertile din întreaga ţarǎ reprezintǎ un interes major pentru investitorii strǎini. Cu sisteme de irigaţii bine puse la punct şi utilaje performante, aceste terenuri ne pot aduce din nou în poziţia de a fi unul dintre jucǎtorii importanţi din Europa pe piaţa de producţie agricolǎ.

La producţia de grâu, Germania, Franţa şi Polonia îsi adjudecǎ podiumul, România fiind clasatǎ pe locul 4. În schimb, la porumb, anul 2019 a fost unul remarcabil, reuşind sǎ fim pe locul 1 la producţia de porumb boabe (sursa: Institutul Naţional de Statisticǎ)

Trecutul şi rezultatele ne recomandǎ, însǎ nu sunt suficiente ca sǎ atragǎ investiţii majore. Este nevoie de un nou cadru legislativ care sǎ ajute fermierul, sǎ-l sprijine, sǎ-i înţeleagǎ problemele care nu sunt deloc puţine în aceastǎ meserie nobilǎ.

Ca noutate, legea 175/2020 poate duce la creşteri semnificative ale preţurilor terenurilor agricole prin sistemul de impozitare al vânzǎtorilor.

La finalul acestui an, va exista o situație cadastrală clară a terenurilor agricole din țara noastră și se va ști, cu exactitate, cine, cât și unde are teren agricol. Astfel, se vor putea vedea mai ușor oportunitățile de investiții în domeniu, piața tranzacțiilor se poate debloca rapid, iar micii proprietari de terenuri vor putea face asociații prin care să-și eficientizeze munca.

Numeroasele tranzacţii din ultimii ani, fertilitatea solului românesc doveditǎ prin rezultatele muncii agricole şi cadrul legislativ pot duce la o creştere semnificativǎ a preţurilor terenurilor agricole. În acest context, atât vǎnzǎtorii cât şi cumpǎrǎtorii sunt direct interesaţi de o evaluare corectǎ şi rapidǎ a proprietǎţilor.

Suntem NAI Romania şi ajutǎm instituţiile, companiile şi oamenii din întreaga ţarǎ sǎ-şi evalueze corect şi rapid orice proprietate imobiliarǎ. 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...