Viziune de Primar 2020 – 2024: Ioan Malița, primarul comunei Felnac, județul Arad

Primarul Ioan Malița și-a început activitatea în administrația locală a comunei Felnac încă din anul 2012, în calitate de viceprimar. Din 2016 până în prezent este primarul celor peste 3139 locuitori din Felnac și Călugăreni și a schimbat viitorul comunei prin proiecte de investiții importante. 


Care credeți că sunt principalii factori care au contribuit la realegerea dumneavoastră că primar?
Ioan Malița: Consider că cetățenii comunei m-au reales în primul rând pentru că am realizat peste 90% din promisiunile făcute la început de mandat. Și pentru că am fost alături de ei și de nevoile lor în orice împrejurare.
 Care considerați că a fost cea mai importantă realizare a dumneavoastră că primar în mandatul anterior?
Ioan Malița: Faptul că am reușit să cunosc îndeaproape comuna și locuitorii ei, precum și dorințele și aspirațiile tuturor cetățenilor reprezintă cea mai mare realizare, baza de temelie pentru realizările mandatului trecut și pentru realizările mandatului în curs.
De asemenea, am reușit să schimb percepția cetățenilor despre instituția primăriei și i-am ajutat să înțeleagă faptul că eu și echipa mea suntem în slujba lor.
 
Ce proiecte v-ați propus pentru următorii patru ani de mandat?
Ioan Malița: Cele mai importante proiecte sunt:

  • Modernizarea infrastructurii: canalizare, asfaltarea străzilor în zona industrială, introducerea gaz metan în fiecare gospodărie, amenajarea trotuarelor și a parcărilor;
  • Reabilitarea Căminului Cultural;
  • Sala de sport în proximitatea stadionului;
  • Realizarea unui ștrand cu apă termală;
  • Susținerea bisericii, culturii și sportului;
  • Acordarea gratuită pentru tineri a unor suprafețe de teren de 500 mp conform Legii 15/2003, pentru construirea de locuințe;
  • Dezvoltarea zonei industriale prin atragerea de noi investitori;
  • Pietruirea drumurilor agricole;
  • Actualizarea Planului Urbanistic General.

 
Care credeți că vor fi principalele provocări / obstacole în calea realizării acestora?
Ioan Malița: Principalul obstacol în calea realizării proiectelor propuse ar putea fi însăși finanțarea lor europeană ori guvernamentală la termenele stabilite, iar toate celelalte provocări consider că pot fi depășite prin muncă, seriozitate și implicare totală din partea mea, a consiliului local și a întregului aparat administrativ.

Ce surse de finanțare plănuiți să accesați pentru proiectele pe care le aveți în plan?
Ioan Malița: Dorim să accesăm fonduri europene, fonduri guvernamentale, dar și fonduri proprii.
 
Cum vă propuneți să atrageți noi investiții în comunitate?
Ioan Malița: Am fost și rămân deschis propunerilor de proiecte care să aducă plus valoare comunității, venite din partea instituțiilor, companiilor din mediul privat ori concetățenilor noștri.
Continuăm dezvoltarea zonei industriale, creând infrastructură necesară atragerii de noi investitori. De asemenea, acordăm atenție deosebită educației, culturii, sportului și mijloacelor de agrement pentru a promova localitatea cu împrejurimile ei, ca zonă turistică de interes național și internațional.
 
Care din proiectele pe care vă propuneți să le finalizați sunt proiecte începute în mandatul trecut?
Ioan Malița: Proiectele de modernizare a infrastructurii și pentru amenajarea domeniului public sunt inițiate în mandatul trecut și vor fi continuate în următorii patru ani.
 
Care sunt inițiativele pe care va doriți să le începeți în acest nou mandat?
Ioan Malița: Inițiativele pe care le voi începe în acest nou mandat sunt: sala de sport în proximitatea stadionului, realizarea unui ștrand cu apă termală, acordarea gratuită, pentru tineri, a unor suprafețe de teren de 500 mp conform Legii 15/2003, pentru construirea de locuințe, introducerea gazului metan în fiecare gospodărie, canalizarea.
 

Care sunt principalele învățăminte din mandatul trecut cu care începeți acest nou mandat?
Ioan Malița: Am realizat că este nevoie de o echipă de consilieri tineri, dornici de implicare și soluționare a problemelor comunității. Alături de ei doresc să continui proiectele începute și să rămânem împreună pentru Felnac.

Pentru detalii suplimentare despre proiectele de dezvoltare și investiții ale Primăriei Felnac vizitați site-ul www.primaria-felnac.ro 

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...