TeraPlast oferă soluții complete, profesionale, pentru rețele de apă, canalizare și gaz

TeraPlast este compania-mamă a Grupului TeraPlast – cel mai mare producător român de materiale de construcții. 

Compania are o tradiție de 125 de ani și astăzi este liderul pieței de canalizări exterioare din PVC. Prin linia de business Instalații, TeraPlast oferă soluții complete pentru canalizări interioare, canalizări exterioare, protecție cabluri, management ape pluviale, transport și distribuție apă și gaz, sisteme de încălzire în pardoseală.

Sistemele de canalizări gravitaționale îngropate, supuse unor sarcini normale sau sarcini de lucru deosebite, au o aplicabilitate variată. Acestea sunt potrivite atât pentru rețele de canalizare îngropate în sol pentru ape menajere cât și pentru ape pluviale cu aplicabilitate în infrastructură și construcții rezidențiale, evacuarea apei în agricultură și industrie sau pentru drenaj.

Noile generații de cămine de inspecție TeraPlast, realizate din materiale plastice, oferă soluții moderne ce satisfac toate cerințele impuse în prezent în ceea ce privește evacuarea apelor uzate. Prin utilizarea căminelor moderne din materiale plastice se asigură o etanșeitate completă a rețelei de canalizare ca urmare a îmbinărilor etanșe între acestea și țevile din materiale plastice, eliminându-se astfel căminele din beton, elemente din rețeaua de canalizare ce nu puteau garanta etanșeitatea rețelei.

Țevile corugate din PE și PP pentru canalizări exterioare se produc prin coextrudare, rezultând o țeavă cu un perete interior lis de culoare deschisă pentru a ușura inspectarea cu camere video, cu o rugozitate extrem de redusă și un perete exterior de tip profilat. Peretele exterior profilat asigură rezistenţa la sarcinile externe, fiind caracterizat printr-o foarte bună rezistenţă. Structura profilată a peretelui exterior prezintă o serie de avantaje majore: grosime mult mai mică a peretelui în comparaţie cu un perete neted, pentru aceeaşi rezistenţă a ţevii, ceea ce determină o greutate specifică mult redusă a țevilor. Căminele de apometru oferite de TeraPlast sunt realizate din polietilenă prin procedeul denumit rotoformare. Acesta este un procedeu ce permite rotirea independentă după două direcții a matriței de formare în care este introdusă pulberea de polietilenă. Prin acest procedeu se pot obține produse de dimensiuni mari cu forme variate.

Căminele de apometru sunt izolate termic și protejate pentru trafic mediu sau greu cu ajutorul capacelor de fontă sau compozit pentru diverse sarcini.

De asemenea, TeraPlast produce prin rotoformare o gamă largă de rezervoare destinate în special pentru asigurarea rezervei de incendiu necesară clădirilor civile sau construcțiilor de producție și depozitare.

Țevile din polietilenă TeraPlast au suprafața interioară și exterioară netedă, sunt flexibile și rezistente. Țevile și fitingurile din polietilenă au numeroase domenii de utilizare dintre care rețele de canalizare, fie în sistem gravitațional fie în presiune, sau rețele de canalizări interioare pentru construcții. Durata de viață este apreciată la minim 50 de ani în condițiile respectării condițiilor de presiune și temperatură precum și a tehnologiei de punere în operă.

Pentru rețele de transport și distribuție apă și gaz, TeraPlast oferă țevi PE 100-RC cu strat aditivat din PP, ideale pentru garantarea purității apei transportate. Stratul protector, suplimentar adăugat diametrului nominal, este realizat din poliolefine modificate, conferind rigiditate și protecție mecanică suplimentară. Generația PE 100-RC (RC = Rezistent la fisurare/Resistant to cracks) reprezintă un material performant, cu o rezistență mărită la încărcarea punctiformă și formarea de fisuri. Prin certificarea PAS 1075 a produselor avem confirmarea că acestea respectă specificația tehnică publicată de Deutsches Institut für Normung, și se definește o nouă clasă de produse din polietilenă PE 100-RC, ce are rezistență crescută la propagarea fisurilor. Acest standard este suplimentar față de standardele uzuale de produs, care sunt obligatorii. Spre deosebire de standardele de bază ale produselor, PAS 1075 indică performanțe superioare a produsului și se referă și la cerințe și metode de instalare pentru țevi din polietilenă, prin tehnici alternative – fără pat de nisip cu posibilă reutilizare a pământului excavat sau instalare fără șanț, prin relining sau bursting. Datorită suprafeței netede a materialului, țeava nu acumulează depuneri la interior pe parcursul duratei de viață.

Produsele TeraPlast dețin agremente tehnice și certificări la cele mai înalte standarde internaționale în domeniu oferite de Institutul European Pentru Științe Termice București.

Toate acestea pot fi consultate pe adresa https://www.teraplast.ro.

Grupul TeraPlast este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România și Serbia, TeraGlass, Wetterbest, TeraPlast Recycling.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...