Prioritizarea siguranței în trafic cu ajutorul marcajelor rutiere WEKOR TM

Frecvent subestimate, marcajele rutiere și indicatoarele de circulație sunt unele dintre cele mai rentabile și eficiente mijloace de creștere a siguranței în trafic.
Înțelegerea diferenței dintre un drum nesemnalizat, fără marcaje rutiere și un drum public care beneficiază de marcaje și indicatoare de circulație nu este dificilă. Este evident faptul că lipsa indicatoarelor și a marcajelor rutiere agravează problemele de circulație și de orientare de pe drumurile publice, din parcări, sau din zonele aglomerate precum supermarketurile, zonele industriale, parcurile auto sau zonele rezidențiale. Un drum public fără marcaje și semne de circulație poate deveni periculos pentru pietoni, pentru bicicliști, pentru conducătorii auto și pentru pasagerii implicați în trafic, poate crește riscul pentru coliziuni minore, sau chiar accidente majore.

Fără a exagera cu privire la importanța acestora, marcajele și indicatoarele aduc un plus de siguranță pe drumurile publice pentru toți participantii la trafic și sunt deosebit de importante pe timp de noapte, în condiții de vizibilitate redusă generate de condiții meteo nefavorabile.
Realizarea corectă a marcajelor și mai ales păstrarea acestora în stare vizibilă și ușor de înțeles sunt esențiale pentru siguranța rutieră.
Iar problema siguranței rutiere constituie o temă solidă de dezbatere și acțiune pentru autoritățile locale, indiferent de zona geografică sau de calitatea infrastructurii. În acest context, în care România se situează pe primul loc în UE din punct de vedere al indicatorului decese cauzate de accidentele rutiere, compania WEKOR TM propune administrațiilor locale servicii complete pentru semnalizarea  circulației  rutiere pe autostrăzi, drumuri naționale, drumuri județene și municipale care ajută la fluidizarea traficului, dar și la evitarea unor accidente.
Compania are experiență în proiecte ample derulate cu primăriile și consiliile județene din România pentru care a executat diverse tipuri de marcaje rutiere conform stas SR 1848/7-2004:

•    cu vopsea monocomponentă pe bază de solvent

•    cu vopsea în 2 componente aplicate la rece

•    preformat termoplastic

•    marcaj tactil

•    benzi rezonatoare

•    îndepartare marcaje rutiere prin frezare.

În plus, WEKOR TM furnizează și montează următoarele elemente de siguranță rutieră:

• toate tipurile de indicatoare rutiere, conform stas SR 1848/1,2,3 – 2011

• stâlpi cu diferite diametre și lungimi pentru fixarea indicatoarelor

• borne și parapeți pentru protejarea spațiilor verzi și a trotuarelor

• rampe cu diferite înălțimi pentru limitarea vitezei autovehiculelor (în zone cu școli, spitale, grădinițe etc.)

• semnalizarea punctelor de lucru conform Normelor Metodologice privind condițiile de închidere a circulației și de instituire a restricțiilor de circulație în vederea executării de lucrări în zona drumului public.

“Investim permanent în utilaje noi și în vopsele rezistente, de ultimă generație care respectă toate normele și recomandările CNADNR. Acordăm atenție sporită tuturor materialelor pe care le utilizăm pentru realizarea marcajelor și proprietăților acestora, în special proprietăților de retroreflexie în condiții de noapte și ploaie. În plus, oferim consultanță partenerilor noștri și alegem împreună soluțiile optime pentru marcajele rutiere (semnalizarea orizontală) și pentru indicatoarele de circulație (semnalizarea verticală), în functie de valorile MZA (media zilnică anuală de trafic), densitatea de trafic, tipul și starea infrastructurii, intensitatea acțiunilor de deszăpezire” a declarat Mircea Tătar, directorul WEKOR TM.


Pentru mai multe detalii despre soluțiile WEKOR TM: www.wekor.ro | 0722 441 967

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...