Soluții complete pentru orice tip de Sistem de Epurare
feco.ro
Vladimirescu
Feco.ro - soluții pentru gestionarea apelor uzate menajere conform Directivelor UE

 

Produse livrate în maxim 5 zile lucrătoare oriunde în țară, expertiză dobândită în peste 10 ani și consultanță gratuită oferită autorităților locale și companiilor private

Cu peste 10 ani de experiență acumulată în domeniul epurării apelor menajere și industriale, echipa feco.ro vrea ca, începând cu anul 2021, să ajute administrațiie locale și să se implice la nivel de partener activ în procesul de gestionare a apelor uzate menajere. Reprezentanții companiei doresc să ofere consultanță gratuită responsabililor din administrația locală, să le pună la dispoziție cunoștințele dobândite în domeniu, contribuind astfel la îmbunătățirea modului de îndeplinire a obligațiilor asumate prin legislația UE, respectiv conformarea cu cerințele Directivei 91/271/CEE privind epurarea apelor uzate provenite de la aglomerări umane, în scopul consolidării capacității autorităților și instituțiilor publice din domeniul gospodăririi apelor.

Interviu cu A. T, Director General feco.ro

Cum a luat naștere feco.ro, de unde ați pornit și unde sunteți acum?

Totul a început chiar înainte de feco.ro cu o mașină încărcată cu lopeți și târnăcoape, care bătea țara în lung și-n lat, și cu un centru de logistică al cărui scop era să unească echipa tehnică cu produsele livrate de la depozitul nostru în fiecare zi, indiferent unde era programată instalarea unui sistem de epurare.Ulterior, lucrurile au început să funcționeze de la sine, pe baza recomandărilor. La un moment dat totul a devenit mult prea aglomerat și dezvoltarea ce a urmat a fost doar un pas făcut în mod natural. Tot atunci cred că s-a conturat și principalul nostru principiu: respectarea clienților și a promisiunilor făcute în fața acestora. Ne mândrim cu acest principiu și de calitatea produselor pentru care muncim constant să o îmbunătățim în fiecare an, atunci când întocmim rapoartele de eficiență și satisfacție. De exemplu, pe anul 2019, gradul de satisfacție al clienților noștri a fost de aproape 99% datorită calității, profesionalismului și, nu în ultimul rând, al respectării termenelor. Iar anul acesta, deși privit prin prisma pandemiei prin care trecem, sperăm să avem cel puțin același rezultat.

Ce sunt și ce fac mai exact produsele pe care feco.ro le oferă pe piața din România?

Pentru a răspunde la această întrebare cred că trebuie întâi de toate să trecem prin gama de produse pe care le punem la dispoziție, catalogate după cum urmează: fose septice, stații de epurare, bazine vidanjabile, bazine de colectare, separatoare de uleiuri și, nu în ultimul rând, separatoare de hidrocarburi. Dintre acestea cele mai des întrebuințate cu scopul de a respecta cerințele  Directivei 91/271/CEE sunt fosele septice, stațiile de epurare și separatoarele de uleiuri și hidrocarburi.
Pe scurt, fosele septice sunt sisteme de ”tratare primară”, care sunt definite tocmai în Directiva 91/271/CEE Art.2 pc.7 drept sisteme de tratarea apelor urbane reziduale printr-un procedeu fizic și/sau chimic care cuprinde decantarea materiilor solide în suspensie sau prin alte procedee prin care CBO5 a apelor reziduale se reduce cu cel puțin 20% înaintea evacuării, iar totalul materiilor solide în suspensie se reduce cu cel puțin 50%. Produsele noastre din gama BUNKER fac acest lucru printr-un proces de separare și decantare în trei etape după cum urmează:

Etapa 1 este efectuată într-un compartiment de sedimentare cu rol de a prelua apele menajere (apa neagră). Efectul este, datorită diferențelor de greutate dintre materia sedimentabilă și lichid, separarea materiei grele care va precipita în zona de descompunere anaerobă de tratare. Resturile plutitoare rămân în această cameră, urmând a fi descompuse și transformate în materii sedimentabile printr-un proces biologic. 

Etapa 2 necesită un compartiment ce comunică direct atât cu camera de sedimentare (etapa 1), cât și cu camera de tratare finală (etapa 3). Rolul acestei camere este de a prelua resturile sedimentabile din camera de sedimentare prin intermediul orificiilor poziționate în zona de trecere dintre cele două camere. Cu ajutorul bacteriilor anaerobe se efectuează un proces suplimentar de descompunere a acestor resturi sedimentate, diminuând volumul lor inițial și având ca rezultat un nămol poluant care se elimină prin vidanjare după o anumită perioadă de timp.

Etapa 3 are loc în camera în care apa deja tratată este preluată din camera de  descompunere prin interiorul fantelor de trecere. Această cameră are un rol de limpezire și de sedimentare suplimentară a oricăror resturi rămase în urma primelor două etape de descompunere. În această cameră, apa rezultată este o apă tratată în proporție de peste 75% față de apa colectată inițial.Pe lângă aceste produse, avem și sisteme de tratare secundară, precum stații de epurare tip GV. În anumite situații, împreună cu sistemele de tratare principală, aceste stații alcătuiesc sisteme de tratare corespunzătoare, care, confom Directivei 91/271/CEE, reprezintă sistemele de tratare a apelor urbane reziduale prin orice procedeu și/sau sistem de evacuare care să permită, pentru apele receptoare de deșeuri, respectarea obiectivelor de calitate reținute, precum și conformarea la dispozițiile corespunzătoare ale prezentei directive și ale altor directive comunitare.

Cum ajung aceste produse la clienții dumnevoastră?

Dincolo de interfața comercială, feco.ro are în spate o întreagă echipă de oameni competenți și parteneri profesioniști. Așadar, de la momentul comenzii până la momentul predării produsului, tot procesul este bine gestionat și documentat. Astfel, în maxim 5 zile lucrătoare, produsul ajunge oriunde ar fi solicitat pe teritoriul României, folosindu-ne doar de ceea ce avem noi la îndemână ca și logistică, fără a plasa nici măcar o clipă produsul în grija firmelor intermediare de transport.

Ce vă diferențiază și vă recomandă?

Întâi de toate, principalele noastre preocupări sunt calitatea și seriozitatea. Astfel, angajamentele luate în fața fiecărui client sunt: primirea unui produs de calitate exact ca cel ofertat și livrarea la timp a produsului. În plus, poate cea mai mare diferență dintre noi și concurența noastră este că, datorită strânselor legături cu mediul european și Uniunea Europeană, produsele noastre vor fi mereu adaptate solicitărilor europene în baza unor consultări directe cu specialiști UE și chiar membri ai Parlamentului European, pentru a ne asigura că îndeplinim cele mai stricte cerințe ale UE.

Care este sprijinul cu care veniți în întâmpinarea primăriilor?

Principalele resurse pe care le punem la dispoziția administrațiilor locale sunt poate și cele mai de preț, și anume: cunoștințele dobândite în domeniu și relațiile pe care le avem la nivel european în înțelegerea cerințelor UE pentru epurarea apelor uzate și, implicit, pentru protejarea mediului și alinierea produselor noastre la aceste reglementări. Toate aceste informații le vom pune la dispoziție sub formă de consultanță gratuită oferită oricărei primării care are nevoie și va solicita acest serviciu.

De ce ați ales să oferiți servicii gratuite pentru primării când majoritatea societăților ar căuta un profit din aceste servicii?

Deoarece, dacă la început măsuram nivelul nostru în cifre, ulterior, după ce am început să avem colaborări la nivel european, am înțeles că profitul unei companii ține foarte mult de mediul în care acestă companie se dezvoltă. Și, deși la începuturile noastre puneam foarte mare accent pe marja de profit, însă cu o cotă din piață mult mai mică decât în prezent, pe parcurs am înțeles că ceea ce facem noi chiar produce un efect benefic pentru România. Iar, în clipa de față, pe acest aspect al epurării apelor uzate România este în faza incipientă a procedurii de infringement, ceea ce ar putea aduce penalizări destul de mari. Dacă noi putem contribui cu ceva pentru a preveni aceste penalizări, suntem mai mult decât bucuroși să o facem.

Cum vă pot contacta cei care doresc să apeleze la serviciile si produsele oferite?

Credem că cel mai rapid mod de contact este prin intermediul platformei www.feco.ro, dar putem fi contactați și prin e-mail, la office@feco.ro, sau telefonic și pe WhatsApp, la numărul de telefon 0753 384 449.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...