Produs în România din produse românesti de calitate
CHIMCOMPLEX SA Borzesti
Onesti
Combinatele Chimcomplex produc în România dezinfectanți recomandați de Organizația Mondială a Sănătății în lupta împotriva COVID-19

Începând cu luna martie 2020, combinatele Chimcomplex produc un biocid pe bază de hipoclorit de sodiu cu o concentrație de 1,25% care este folosit ca soluție virucidă pentru dezinfecție și decontaminare împotriva COVID-19, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Chimcomplex este unicul producător în România al substanțelor active biocide pe bază de clor, hipoclorit de sodiu, clorură de var, produse ce asigură tratarea și dezinfecția suprafețelor în lupta cu cei mai periculoși viruși și agenți patogeni. Produsele sunt utilizate în România, Moldova, Ungaria, Bulgaria, Ucraina, Serbia și alte 31 de țări. Cu  2000 de angajați și peste 60 de ani experiență, compania operează cel mai mare combinat chimic din România, având 2 platforme industriale la Borzești și Râmnicu Vâlcea (fostul Oltchim). 

 

Interviu cu Armand Spiru, Director Comercial Chimcomplex


În martie 2020, în contextul pandemiei de COVID-19 aţi anunţat lansarea unui „biocid gata de folosit”. Cum este certificată și garantată eficiența acestuia?

La începutul pandemiei de coronavirus în România am crescut capacitatea de producție pentru biocide și am lansat un nou produs „gata de folosit”, hipocloritul de sodiu soluție cu concentrație în clor activ de 1,25%, recomandat de Organizația Mondială a Sănătății în lupta împotriva COVID-19. Eficacitatea anti-coronavirus a Hipocloritului 1,25% este confirmată de laboratorului J.S. Hamilton, certificat la nivel internațional. Biocidul poate fi utilizat ca atare sau diluat la o concentrație de 0,5%, în condiții de siguranță, pentru dezinfecția generală a suprafețelor tari exterioare și interioare, prin ștergere sau pulverizare, în spații publice și private: secții de spital, cabinete medicale, grupuri sanitare, școli, grădinițe, universități, hoteluri, restaurante, bucătării, pensiuni, saloane de înfrumusețare, stadioane, teatre, mijloace de transport în comun, cât și în spații exterioare, cum sunt terasele, parcurile și amplasamentele publice, etc. Produsul se poate folosi pe diferite tipuri de materiale: ciment, mozaic, linoleum, gresie, faianță, ceramică, piatră, vopsea epoxidică și este disponibil distribuitorilor, instituțiilor publice și private și utilizatorilor finali.

Cum s-a schimbat portofoliul de produse Chimcomplex anul acesta?

Pe lângă produsele noastre consacrate, în luna mai am relansat în producție instalația de alcool izopropilic (IPA), care este substanța activă pentru „ultra-dezinfectanți”. IPA este cunoscut ca fiind un ingredient activ în gelurile de igienizare a mâinilor. Astfel că portofoliul nostru s-a diversificat și cu IZOVIT soluție sau gel, un dezinfectant pentru uz uman, produs bactericid și fungicid, pentru care am făcut demersuri de avizare și pentru acțiunea sa virucidă.

Ce produse din portofoliul Chimcomplex pot fi utilizate de către primării și autorități locale?

Autoritățile locale pot achiziționa substanțele active biocide care asigură tratarea și dezinfecția suprafețelor. În plus, hipocloritul de sodiu 12,5% și clorul sunt utilizate în clorinarea apelor potabile, reziduale și a celor pentru piscine. Un alt produs de interes pentru autoritățile locale este clorura ferică, un agent coagulant pentru purificarea apei din stațiile de epurare. De asemenea, agenții de salubritate și autoritățile locale achiziționează clorura de calciu sub formă de soluție 30% și sub formă de fulgi pentru prevenirea înghețului și combaterea poleiului de pe drumurile publice. În plus, aș vrea să subliniez faptul că toate produsele noastre sunt avizate național și internațional, au tradiție de fabricare de peste 60 de ani și beneficiază de prețuri competitive și livrare imediată.

Pentru comenzi rapide: Râmnicu Vâlcea: 0250 701 830 | 0250 701 781 | Onești: 0234 302 042 | 0234 302 050 sau pe adresa de email vanzari@chimcomplex.ro.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...