PRIMĂRIA DOMNEŞTI

Domnesti

Tip: Comuna

Adresa: Șos. Alexandru Ioan Cuza, nr. 25-27 (Cod postal:077090), Domnesti, Jud. Ilfov, Romania

Cuvantul Primarului

Cuvantul Primarului:

Prezentarea localitatii

Persoane din institutie:

Primar: Ghiță Ioan Adrian
Viceprimar: Costel Ștefan
Secretar: Cojocaru Bogdan Marius
Contabil: Cornelia Șerban
Șef serviciu achiziții publice investiții: Babă Violeta
Arhitect șef: Barșturescu Daniela Cristina
Coordonator Proiecte și Presă: Scripa Doina Maria

Suprafata: 3742 ha

Intravilan: 2634,88 ha

Extravilan: 1106,79 ha

Populatie: 8682

Gospodarii: 8800

Nr. locuinte: 5104

Nr. gradinite: 2

Nr. scoli: 1

Numele localitatilor aflate in administratie:

Domnești, Țegheș

Asezarea geografica:

Cu o altitudine de 85- 92 m față de nivelul mării, Comuna Domnești este amplasată în zona Câmpiei Române (Câmpia Vlăsiei) în interfluviu Argeș- Sabar- Ciorogârla, Spațiu hidrografic Argeș- Vedea
Se află situată în vestul Județului Ilfov, fiind din regiunea București- Ilfov, adiacentă Județului Giurgiu la vest și Municipiul București la est.
Comuna are acces direct la două căi de comunicație foarte importante: A1/E81 și inelul de centură al Municipiului București.
Este stăbătută de două căi județene importante DJ602 Centura București- Domnești aflat în continuarea Bulevardului Prelungirea Ghencea, la 15 km de centrul capitalei și DJ401A ce leagă localitatea Vidra de Ciorogărla.
Ceilalți vecini ai comunei sunt: comuna Chiajna, comuna Clinceni, oraș Bragadiru, comunele Buturugeni și comuna Ciorogărla.
Principalele forme de relief sunt lunca interfluviilor și câmpia propriu-zisă, intersectată de văi de seci, alcătuind un relief depresionar cu terase care reprezintă spații favorabile dezvoltării activităților agricole și așezări umane.
Vegetația zonei aparține tipului de silvostepă, faună și floră fiind bogate și variate, mai ales în zona Pădurii Țegheș, unde trăiesc animale sălbatice de talie medie și numeroase specii de păsări. Zona verde de păduri este de 130 ha, plasănd comuna Domnești între cele 11 unități administrativ- teritoriale ce au o pondere a teritoriului acoperit de păduri de până la 5%. 

Activitati specifice zonei:

În prezent cu o pondere mai mică, activitățile specifice zonei sunt agricultura, zootehnia și micile servicii.
În ultimii ani, frumusețea mediului natural, lipsa poluării întrucât în zonă nu a pătruns industria, poziția deosebită, apropierea de marile zone comerciale (circa 2- 3 km. - Centru Comercial Militari, Hornbach, Carrefour, Kika, Mobexpert etc), accesul direct la capitală, prețurile atractive, asigurarea utilităților și dezvoltarea infrastructurii au generat o adevarată explozie imobiliară bazată pe migrația locuitorilor și a unor firme dinspre București spre comuna Domnești.
În ultimii cinci ani, autoritățile locale, prin eforturile de alimentare la standardele moderne și găsirea de soluții rapide de dezvoltare, au reușit să acopere cea mai mare parte din cerințele sutelor de cetățeni care au investit în proiecte imobiliare.

Activitati economice principale:

Populație activă:
Sector agricol 30%
Sector industrial și de artizanat (producție) 20%
Comerț 15%
Servicii 15%
Alte servicii 20%
Exploatări agricole organizate
Exploatări zootehnice organizate
Exploatări piscicole organizate
Silvicultură și vânătoare

Obiective turistice:

Sunt consolidate infrastructurile, transportul, comunicațiile, se dezvoltă rețele comerciale, se promovează micul turism ce are ca obiectiv pădurile limitrofe, Biserica Sf. Parascheva- monument de patrimoniu sau situl Curtea Domnescă.

Evenimente locale:

Identitatea comunei, dezvoltarea spiritual- religioasă a locuitorilor, formarea unui viitor cetățean complex din punct de vedere cultural și social- educațional, constitue o preocupare constantă, concretizată anual prin proiecte punctuale sau pe termen lung, o preocupare constantă, concretizată anual prin proiecte punctuale sau pe termen
lung, din care amintim:
Ziua Comunei Domnești, la data de 8 Septembrie
Obiceiuri vechi din Vatra Satului
Lumea artelor la sat (școli de coregrafie și artă teatrală)
Cupa Domnești la fotbal, Generația de Aur
Bisericile satelor noastre
Copilăria copilului universal
Centenarul Unirii
Parteneriat cultural etnofolcloric cu Republica Moldova, comuna Ruseștii Noi , Raionul Ialoveni

Facilitati oferite investitorilor:

Pentru investitori există facilități și oportunități: o atitudine deschisă, prietenoasă a autorităților, nivel scăzut al taxelor locale, creșterea interesului pentru programe de dezvoltare economică, acces la căi de comunicații: rutiere, feroviale, STB, maxi- taxi, infrastructura medicală (cabinete medicale individuale, farmacii), educațională (școala și grădinița ultramodernă), baza și clubul sportiv, cămine culturale 

Proiecte de investitii:

Principalele obiective/proiecte de investiții aflate la stadiul de aprobare, derulare și finalizare sunt structurate pe câteva domenii prioritare:
Extindere de gaze naturale pe 17 străzi
Modernizare sistem rutier pe 6 străzi

Afaceri Locale

Ghidul Primariilor

Comanda GRATUIT editia tiparita Ghidul Primariilor

copyrights © 2018 Millenium Management Sistem. Realizare: Gloobus Software Development.    All rights reserved.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.