PRIMĂRIA AFUMAŢI

Afumati

Tip: Comuna

Adresa: Principală, nr. 37-39 (Cod postal:207005), Afumati, Jud. Dolj, Romania

Cuvantul Primarului

Cuvantul Primarului:

Prezentarea localitatii

Persoane din institutie:

Primar: Stoenescu Dumitrel Titel
Viceprimar: Ciută Marian
Secretar: Bojin Marina Irina
Contabil:Teodorescu Cornel

Suprafata: 6970 ha

Intravilan: 654 ha

Extravilan: 6316 ha

Populatie: 2689

Gospodarii: 1410

Nr. locuinte: 1410

Nr. gradinite: 3

Nr. scoli: 1

Numele localitatilor aflate in administratie:

Afumaţi, Boureni, Covei

Asezarea geografica:

Comuna Afumaţi se află situată în partea de sud a judeţului Dolj şi în partea de sud a României în apropiere de Dunăre (20 km) în teren de câmpie. Privind harta judeţului, comuna Afumaţi se află aşezată în partea de Sud a judeţului la 60 de km distanţă faţă de Municipiul Craiova.

Activitati specifice zonei:

Agricultură Industrie

Activitati economice principale:

Agricultură Comerţ Firme reprezentative: Bizz Solutions SRL Agrifarm - Aliprod

Obiective turistice:

Muzeul Culturii şi Civilizaţiei Săteşti - Afumaţi Cele 3 biserici ortodoxe din localităţile Afumaţi, Boureni şi Covei

Evenimente locale:

În a doua sâmbătă din luna septembrie a devenit tradiție să sărbătorim Ziua Comunei. ​Evenimentul a crescut în amploare, iar anul trecut ne putem mândri cu două premiere: o expoziție de covoare tradiționale oltenești, țesute de bunici și scoase de prin lăzile de zestre de localnici; în același timp, pentru prima dată după aproape 20 de ani, țăstul tradițional a fost repus în valoare de comunitatea locală, atât prin proiecția filmului „Întoarcerea țăstului la vatră”, realizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj cu sprijinul Primăriei Afumați, cât și prin folosirea lui pentru coacerea pâinii (azima mânjită cu roșii), lucru ce s-a întâmplat chiar sub ochii vizitatorilor, mulți dintre ei curioși, pentru că nu știau gustul pâinii în țăst.

Facilitati oferite investitorilor:

Fiind o zonă de câmpie, cea mai importantă resursă pe care o punem la dispoziția investitorilor este pământul, fie că vorbim de arabil, fie de pășuni. ​În plus, există forță de muncă cu calificare.

Proiecte de investitii:

Investițiile sunt numeroase în localitate și vorbim, în primul rând, de sistemul centralizat de canalizare și alimentare cu apă, un proiect amplu, în valoare de 2,5 milioane de euro, care va asigura locuitorilor un confort sporit, la care au demarat lucrările.
Este deja semnat contractul de finanțare pentru modernizarea și asfaltarea drumurilor din toată localitatea, pe o distanță totală de aproximativ 10 km, astfel că vom merge în paralel cu lucrările: cum se încheie la apă și canalizare pe o stradă, cum vine echipa de la asfaltare și își face treaba.
Un proiect deosebit, care este o premieră, cel puțin pentru o școală din mediul rural, și care tocmai a fost selectat pentru finanțare, este realizarea unui sistem inovator de climatizare a clădirii școlii, folosind panouri fotovoltaice și pompe de căldură geotermale, astfel ca, la finalizarea investiției, școala să devină independentă energetic.
Pe lângă modernizarea acestui spațiu, proiectul asigură și scăderea cheltuielilor administrative cu peste 80%.
Lista de investiții este și mai lungă, cuprinzând toate satele: se lucrează la modernizarea dispensarelor umane din satele Boureni și Covei, la Căminul Cultural din satul Covei, iar cadastrul general urmează să fie finalizat pentru toată localitatea.
​Se lucrează și la amenajarea unui Parc în Afumați, la stadionul și Căminul Cultural din Boureni, urmează modernizarea trotuarelor din toată comuna, iar între proiectele aflate pe lista de priorități mai sunt acoperirea necesarului de energie prin înființarea unui parc fotovoltaic în localitate, dar și panouri fotovoltaice pentru persoane fizice.

Galerie foto

Afaceri Locale

Ghidul Primariilor

Comanda GRATUIT editia tiparita Ghidul Primariilor

copyrights © 2018 Millenium Management Sistem. Realizare: Gloobus Software Development.    All rights reserved.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.