Localitate: Baia Mare

Judet: Maramures

Ţara: Romania

Telefon: 0728-033772


Doriti un certificat energetic rapid si la un pret avantajos? Ati ajuns unde trebuie.

Firma noastra este specializata in audit energetic si certificate energetice. Biroul nostru de audit energetic include mai multi auditori specializati si licentiati.
Pentru mai multe detalii, nu ezitati sa apelati la noi!

Biroul nostru este situat in Baia Mare, dar ne deplasam in tot judetul pentru efectuarea certificatelor energetice. Pentru elaborarea unui certificat energetic este necesara vizualizarea cladirii sau apartamentului. 

Tel: 728-033 772

Ce este certificatul de performanta energetica?

Certificatul de performanta energetica al cladirii este un document care evidentiaza eficienta energetica al unei cladiri. 
Clădirile sunt principalul consumator de energie. Datorită faptului că resursele planetare sunt limitate, UE încearcă să reducă consumul acestora cel puțin la nivel continental. 
Directiva 2010/31/UE a Parlamentului European cu privire la performanța energetică a clădirilor solicită statelor membre să stabilească un sistem de certificare energetică a imobilelor. Aceasta (locuinţa, apartamentul, cladirea) este incadrata intr-una din cele 7 clase de eficienta energetica (de la A, cea mai eficienta, la G, corespunzatoare pierderilor energetice mari) stabilite la nivelul Uniunii Europene.

Cand e nevoie de certificatul de performanta energetica?

Legislatia in vigoare prevede prezentarea certificatului energetic in urmatoarele situatii:
- La incheierea unui contract de vânzare-cumpărare sau inchiriere pentru o clădire sau apartament;
- La receptia la terminarea lucrarilor pentru o cladire sau apartament;

Pentru categoriile de clădiri care se vând sau se închiriază, certificatul energetic intra in grija proprietarului.

Contractele de vanzare-cumparare ale locuintelor si de inchiriere incheiate fara sa existe un certificat energetic sunt supuse nulitatii relative si pot fi atacate in instanta.

Certificatul de performanda energetica este valabil 10 ani de zile de la data emiterii sale. 

La ce foloseste certificatul energetic?

Certificatul energetic este obligatoriu si ofera proprietarului si cumparatorului/chiriasului, informatii privind consumul real de energie, deci la cat se ridica cheltuielile lunare de intretinere.
Certificatul energetic va duce la determinarea mai corecta a pretului locuintei. Chiar daca la achizitionare un imobil cu o eficienta energetica crescuta poate costa mai mult, in decursul timpului, datorita costurilor mici legate de incalzire si/sau racire, acesta se va dovedi mult mai ieftin.
Un alt aspect important: confortul asigurat locatarilor, care este mai scazut intr-o locuinta cu o eficienta energetica redusa.
Pe baza certificatului energetic, puteti identifica solutii de scadere a consumului energetic si diminuarea costurilor.

Certificat energetic Baia Mare Baia Mare - imagine 2

Tip Nume Data adaugarii Statut Actiune