Localitate: Slobozia

Judet: Ialomita

Ţara: Romania

Telefon: 0723-263930

Fax: 0243-234127

Url: http://www.cadastru-topografie.eu


Cadastru - topografie și proiectare

Ridicarile topografice se realizeaza cu ajutorul unor metode si instrumente specifice. In urma acestor ridicari se intocmesc planurile topografice. Aceste planuri topografice reprezinta ridicarea in plan a unor suprafete terestre. Masuratorile topografice se calculeaza cu ajutorul matematicilor inferioare si deoarece sunt realizate pe suprafete reduse nu sunt afectate de curbura Pamantului.

In planul topografic sunt reprezentate proiectiile orizontale ale elementele din suprafata topografica la diferite scarii. Punctele suprafetei terestre sunt redate in planul bidimensional cu ajutorul a trei puncte X,Y si H.
Suprafata topografica este determinata de suprafata terestra in care sunt execute masuratorile topografice.

Ridicarea topografica consta atat in operatiunile efectuate pe teren cat si cele de la birou. In urma acestora este determinata pozitia in plan si in spatiu a anumitor puncte de pe suprafata topografica pentru a se obtine un plan topografic. Ridicarile topografice sunt de mai multe feluri: numerice, fotogrammetrice si mixte.

Precizia masurarii suprafetelor in topografie depinde exclusiv de precizia cu care s-a efectuat masurarea distantelor si a unghiurilor de teren. Este necesara cunoasterea tehnicii masurarii unghiurilor si a metodelor care conduc la cele mai bune, precise si cu randament ridicat rezultate.

Cea mai buna tehnica de masurare a unghiurilor in topografie consta, in asezarea instrumentului cu care executam masuratoarea in varful unghiului iar apoi se vizareaza succesiv cele doua puncte cunoscute de pe laturile unghiului.

In lucrarile topografice masurarea unghiurilor se face conform scopului si precizarilor date de lucrare:
de mare precizie care se face pentru orase, mine etc.; sau de precizie obisnuita in extravilane numai cu scop informativ, documentar.

In functie de precizia ceruta pentru masurarea unghiurilor, se poate folosi una din urmatoarele metode:
- metoda simpla sau directa;
- metoda repetitiei;
- metoda reiteratiei;
- metoda orientarilor directe;
- metoda orientarilor cu busola

 

Tip Nume Data adaugarii Statut Actiune