PRIMĂRIA ZIMNICEA

29798 Vizualizări
Zimnicea
Tip: Oras
Adresa: Giurgiu, nr. 1(Cod poștal: 145400), Județ: Teleorman,Romania
Cuvântul primarului

Orașul Zimnicea este cel mai sudic punct al țării, fiind și port la Dunăre, ceea ce îi conferă un mare potențial de dezvoltare, atât din punct de vedere turistic, cât și economic, beneficiind de condiții optime pentru agricultură, piscicultură și viticultură.
Obiectivele mele în calitate de primar al orașului sunt de a dezvolta și moderniza administrația publică locală pentru a asigura buna funcţionare a serviciilor publice, în beneficiul cetățenilor, de a atrage finanțări și de a construi parteneriate solide cu autoritățile publice județene, regionale, naționale și europene, cu investitori, cu societatea civilă și cu alți factori interesați.  Împreună vom implementa și vom consolida proiectele de dezvoltare atât de importante pentru progresul orașului și pentru bunăstarea cetățenilor săi.
Suntem datori să lăsăm generațiilor viitoare un oraș modern, cu o infrastructură dezvoltată și un mediu economic dinamic, un oraș care să asigure un nivel ridicat de trai pentru toți locuitorii săi.
Mi-aș dori ca pentru dumnevoastră acest site să fie un instrument util, care să vă ofere informații importante despre orașul Zimnicea și despre administrația publică locală, o administrașie/instituție deschisă și transparentă, mereu în slujba cetățenilor.
În speranța că v-am trezit interesul în privința orașului nostru, vă așteptăm să ne vizitați în curând!

Primar,
Petre Pârvu

Prezentarea Localității
b_no-image2.png

Persoane din institutie

Primar: Pârvu Petre
Viceprimar: Vișan Iuliana Valentina
Secretar General: Berechet Ionel
Șef seviciu BFC: Martinescu Gica

  • Suprafață: 13131 ha
  • Intravilan: 1084,3 ha
  • Extravilan: 12140,5 ha
  • Populație: 13346
  • Gospodării: 4425
  • Nr. locuințe: 5855
  • Nr. grădinițe: 4
  • Nr. școli: 3
  • Nr. licee: 1
Așezarea geografică:

Teritoriul administrativ al orașului Zimnicea este situat în sudul județului Teleorman, în regiunea sud Muntenia, la 43°37'07'' latitudine nordică și 25°23'32'' longitudine estică, la o altitudine de 48 m față de nivelul mării. Așezarea urbană se găsește pe Valea Dunării, cursul inferior, între km 550 și km 559, între Râurile Călmățui și Vedea și se încadrează în sectorul culoarului dunărean dintre Olt și Argeș. 

Activități specifice zonei:

Zimnicea este situată într-o zonă preponderent agricolă în care o deosebită importanță o are cultivarea cerealelor, tutunului, floarea soarelui, legumicultura, viticultura și zootehnia

Activități economice principale:

Industria alimentară
Construcții
Comerț
Industrie ușoară

Obiective turistice:

Orașul Zimnicea este unul dintre cei doi principali poli turistici ai județului, "profitând de prezența Dunării și implicit de peisajele specifice acestei zone, împreună cu monumentele cultural-istorice"
La momentul actual infrastructura turistică a orașului este formată din: plaja de agrement Disco Hope și plaja Cheson, o tabără școlară pe Dunărica, terenuri de fotbal și tenis de camp. Astfel iubitorii de activități recreative într-un cadru natural desăvârșit în care timpul nu cunoaște limite vor avea parte de o bine meritată vacanță departe de casă.
Unitățile de cazare vin în sprijinul turistilor astfel: Hotelul Inter dispune de 19 de spații de cazare dintre care 15 camere în regim single și double și 4 apartamente. Hotelul dispune de asemenea de o sală de conferințe, sală modernă de fitness, saună, centru de înfrumusețare (cosmetică, masaj, coafură, frizerie, solar, manichiură / pedichiură), precum și alte servicii interne specifice (parcare proprie/ spălătorie / călcătorie, păstrare valori, apel ora solicitată etc), restaurant unde se poate servi micul dejun, prânzul și cina cu preparate din bucataria tradițională. De asemenea, Pensiunile Hortensia, Iasomia și Iris își așteaptă turiștii într-un cadru de liniște oferind turiștilor servicii de primă clasă.

Evenimente locale:

Boboteaza – organizată pe 6 ianuarie. Boboteaza încheie ciclul celor 12 zile ale sărbătorilor de iarnă care încep în  Ajunul Crăciunului. În localitățile așezate pe malul unui râu, pe malul  Dunării sau pe  țărmul mării, se obișnuiește ca preotul, cu ocazia slujbei care se face acum, să arunce o cruce de lemn în apa foarte rece, uneori chiar înghețată, după care sar câțiva flacăi curajoși pentru a o aduce înapoi.
O tradiţie a oraşului este sărbătoarea vinului şi a viţei de vie "Zarezan" ce se organizează în fiecare an la 1 februarie
​1 iunie - Ziua Orașului Zimnicea și Ziua Internațională a Copilului reprezintă an de an prilej de sărbătoare pentru locuitorii acestei urbe. Ziua Copilului este sărbătorită în fiecare an, cu mare fast, la Zimnicea, orașul transformându- se cu această ocazie într- un oraș al copiilor. Nici un copil nu lipsește de la concursurile sportive, desenele pe asfalt dar și alte activități dedicate acestora. Spectacole cu animatori profesioniști care le fac cunoștință celor mici cu personaje de poveste. Seara se  încheie cu concert de muzică populară și muzică ușoară, urmat de un foc de artifici
Ziua recoltei – evenimentul este organizat anual, în luna octombrie. Ziua recoltei, sărbătoare a toamnei și omagiu adus roadelor pământului, reprezintă un adevărat festin al culorii și gustului la care sunt așteptați să ia parte producători locali, cu cele mai alese produse pentru a încânta și convinge ochiul cumpărătorului

Facilități oferite investitorilor:

Port la Dunăre
Distanța mică față de podul Giurgiu- Ruse
Trecerea cu bacul
Posibilități de exploatare în domeniul turismului
Orașul Zimnicea deține în acest moment utilități precum rețele de apă curentă/canalizare, gaze naturale și curent electric ce acoperă atât suprafața de teren intravilan, precum și platforma industrială.
Oportunități:
Schimburi culturale transfrontaliere
Dezvoltarea turismului într-o zonă controlată din punctul de vedere al mediului şi foarte bogată în resurse naturale cum ar fi flora şi fauna
Atragerea investitorilor care au resurse financiare în implementarea tehnologiilor curate

Proiecte de investiții:

Proiecte realizate:
Amenajare loc de joacă pentru copii Grădinița nr. 5
Construire Piața pentru Desfacere Pește în orașul Zimnicea
Acoperiș și termoizolație Grădinița nr. 5
Amenajare loc de joacă pentru copii Școala Gimnazială nr. 2
Reamenajare loc de joacă Școala Gimnazială nr. 4
Amenajare loc de joacă și terenuri de sport în zona ANL
Reparații balcon și acoperiș Centrul de zi pentru copii
Împrejmuire gard Școala Gimnazială Miron Radu Paraschivescu
Asfaltare alei Parcul Central al orașului Zimnicea
Acoperiș Piața Agroalimentară
Renovare și dotare cabinet stomatologic Școala Gimnazială nr. 2
Construire Campus școlar pentru Liceul Teoretic Zimnicea
Furnizare aparatură medicală, mobilier medical și alte echipamente în cadrul proiectului ,,Sănătatea ta contează! Modernizarea spitalelor din Zimnicea și Svishtov”
Proiecte în derulare:
Înființarea Serviciului Voluntar  pentru Situații de Urgență, dotarea cu echipamente specifice și utilaje pentru prevenirea și intervenția în cazul situațiilor de urgență, prin proiectul "Uniform standards, enhanced coordination – common security" (Standarde uniformizate, coordonare îmbunătățită – securitate comună)
Modernizare și dotare Școala Gimnazială Miron Radu Paraschivescu, orașul Zimnicea
Modernizare și dotare Școala Gimnazială nr. 2, orașul Zimnicea
Modernizare și dotare Școala Gimnazială nr. 3, orașul Zimnicea
Extindere, consolidare și modernizare Școala nr. 4, oraș Zimnicea
Modernizare străzi în zona de Est a orașului Zimnicea
Extinderea și reabilitarea rețelei de alimentare cu apă potabilă și extinderea rețelei de canalizare ape uzate menajere străzi zona est în orașul Zimnicea
Descoperă Dunărea – Achiziţionarea unei ambarcaţiuni de agrement pentru turism
Îmbunătăţirea eficienţei energetice – Spital Orăşenesc Zimnicea - În fază de evaluare
Modernizarea Spitalului Orăşenesc Zimnicea, amenajare şi dotare secţie de recuperare medicală - În procedura de actualizare a D.A.L.I.
​Reabilitare, dotare şi modernizare Complex Cinematografic ,,UNIREA“ din oraşul Zimnicea - În fază de realizare a Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie de către C.N.I.
Construire baza sportivă tip 1 – Dunărea Zimnicea - Proiect inclus în lista sinteza a C.N.I.

Evenimente
Galerie
bgallery_2u269_normal_SL271985.JPG
icon facebook Share

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...