Irigatii
Sistemele automate pentru irigat pot fi montate atât în spații private (curți, grãdini) cît și în spații publice (terenuri sportive,parcuri ,etc). Obiectivul unui sistem automat de irigat este acela de a asigura cantitatea de apa optimã necesarã plantelor pentru a se dezvolta . Instalația se compune dintr-o rețea de tuburi montatã sub nivelul solului la care sunt cuplate aspersoarele de tip,, pomp up,, .
În funcție de dimensiunea suprafețelor irigate se folosesc aspersoare de mai multe tipuri constructive (spray,ploaie sau rotative) si de raze de împraștiere diferite, poziționate în așa fel incât sa fie udatã uniform toata suprafața.Aspersoarele sunt montate la nivelul solului ,ele ridicânduse automat numai în momentul în care existã presiune de apã in instalație .În timpul in care aspersoarele nu funcþioneazã nu existã nici un impediment în a tunde iarba sau a se umbla pe terenul in care este montatã instalația subteranã.
Circuitul de apã este deschis prin intermediul unor electrovane comandate de un programator central ,tensiunea la care lucrã sistemul este de 24 volți, neexistând riscul de electrocutare.Intreg sistemul poate fi împațit în mai multe linii de irigare în funcție de debitul și presiunea de apa care existã.Fiecare linie poate fi programatã independent ,pe zile ,ore și minute .
Pornirea sistemului se poate face opțional și de la distanța ,prin telecomandã sau în cazul sistemelor complexe prin intermediul unui soft de calculator Pentru perioadele de timp când ploua sau bate vântul cu putere ,se poate monta o ministație meteo care sã întrerupã irigarea pâna când solul are nevoie din nou de apã, irigarea reluându-se automat .
Pe timp de iarna apa din sistem se scoate prin intermediul unui robinet montat in cãminul de branșare la care se cupleaza un compresor ,presiunea aerului scoate toata apa din instalatie ,evitânduse astfel pericolul inghețului.Se pot monta deasemenea si supape de golire automate .
Mai multe galerie ale DORIN PROD IMPEX SRL

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...