energize your business
FIVEPLUS SOLUTIONS SRL
Bucuresti
Platforma Tip Marketplace

Pentru primăriile care vor să-și ajute agenții economici locali afectați de criză, FivePlus Solutions a dezvoltat o soluție de stimulare a comerțului local.


Pentru instituțiile interesate să își susțină comunitățile locale, FivePlus Solutions a dezvoltat o aplicație prin care fiecare comunitate locală poate avea propria platformă online în care producătorii și comercianții din zonă își pot promova produsele și serviciile iar cetățenii să aibă întreaga ofertă de produse locale într-un sigur loc. Astfel MagazinPlus.ro își propune să îi ajute pe toți cei preocupați de ideea de a cumpăra de la întreprinzătorii locali pentru ca banii și locurile de muncă să rămână în comunitate.  


Pe fondul crizei generate de Covid-19 s-au înregistrat creșteri cu mult peste 200% la cumpărături tip supermarket, alimente, produse de piață, articole pentru copii, sănătate. Toate analizele și realitatea în sine arată clar o accelerare a comerțului online, creștere provocată de faptul că tot mai multe afaceri și cetățenii deopotrivă sunt practic nevoiți să folosească online-ul ca mod de adaptare la restricțiile impuse de pandemie.


Unii producători locali s-au adaptat și și-au publicat ofertele pe Facebook, au investit în dezvoltarea unui site, sau chiar a unui magazin online sau și-au inclus ofertele în platforme online ca Emag Marketplace, portalul dezvoltat de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale sau OLX. 


Problemele care rămân în continuare pentru micii întreprinzători sunt bugetele necesare pentru realizarea unor site-uri profesioniste și lipsa cunoștințelor tehnice necesare pentru administrarea lor. În plus, pentru autoritățile locale faptul că micii agenți economici sunt afectați își poate pune serios amprenta asupra veniturilor din colectarea de taxe și impozite.


Tocmai pe acest context se bazează dezvoltatorii MagazinPlus.ro .

Prin intermediul acestei platforme, administrația locală poate pune la dispoziția comercianților un mediu online și intermedia tot procesul de preluare comenzi si livrare la domiciliu prin voluntari sau alți intermediari. 


Comunitatea locală este astfel sprijinită prin includerea în platformă a magazinelor, fermelor, serelor, producătorilor din zonele limitrofe, cu produse de consum, identificate rapid de către consumatori.


O astfel de platformă online este dezvoltată de echipa FivePlus Solutions, MagazinPlus ( www.magazinplus.ro ), un “mall de magazine” pregătit să fie adoptat, să primească comercianți care au produse și servicii de vânzare, să fie valorificat pe piețele de desfacere. Mai mulți comercianți pot vinde prin intermediul aceluiași magazin online. Se poate achiziționa la un preț de 4500 de lei + TVA sau intra într-un parteneriat cu dezvoltatorii soluției, cu acordare de suport și în promovarea online.


Administratorul local al platformei, în fiecare comunitate în parte, poate fi Administrația Publică Locală, Primăria, un ONG, o asociație a întreprinzătorilor locali sau chiar unul dintre întreprinzători dacă dorește să preia inițiativa și pentru ceilalți.

O orientare specială a platformei online este către localitățile mici/medii, comunele medii/mari, centrele rezidențiale, cartiere ale orașelor. Include funcționalitățile necesare pentru a face procesul de comandă cât mai simplu și mai intuitiv.


Administrația locală vine, astfel, în sprijinul economiei locale, oferă comunității un instrument prin care este alături de oameni, ajutând pe de-o parte cetățenii comunității, pe de altă parte comercianții locali să își continue activitatea. Administrația locală poate recomanda platforma oamenilor de afaceri să își facă cunoscute ofertele. Stabilește, astfel, o relație de încredere cu consumatorii prin implicare în tot procesul de livrare, oferă credibilitate și siguranță.


Această idee poate fi o perspectivă interesantă pentru întreprinzători care vor să pornească o afacere în online cu riscuri minime, mai ales dacă pot intermedia produse ale fermierilor, au acces la anumite categorii de produse de nișă, pot extinde localizările fizice ale supermarket-urilor în mediul online sau au o infrastructură de transport pentru livrare. 

Comercianții se vor regăsi în acest tip de afacere online, pot să extindă ceea ce știu să facă, să își consolideze poziția, să crească perspectivele și viziunea.


Tehnologia avansează amețitor în această perioadă. Se poate valorifica mai mult pentru a sprijini comunitate locală, a debloca economia, a crește afacerile sau pentru a supraviețui.


Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...