BILANȚ DE MANDAT 2016 - 2020: Vișinel Grădinaru, primarul comunei Pâncești, județul Bacău

Situată pe malul stâng al Siretului, comuna Pâncești se află în partea central-estică a județului Bacău. Comuna are aproximativ 3919 locuitori în celor opt sate aflate în administrația Primărei Pâncești: Petreşti, Pânceşti, Soci, Motoc, Fundu-Văii, Chilia-Benei, Fulgeris, Dieneţ.

Redacția Ghidul Primăriilor l-a invitat pe domnul primar Vișinel Grădinaru la o discuție despre realizările mandatului 2016 – 2020 și despre provocările acestei perioade. Pe lângă accesarea fondurilor de aproximativ 1 milion euro pentru reabilitarea sistemului de irigații din Lunca Siretului, susținerea fermierilor locali prin constituirea a două cooperative agricole, derularea de acțiuni ample de împădurire pentru ameliorarea terenurilor degradate din proprietatea comunei Pâncești, primarul Vișinel Grădinaru a modernizat comuna pe care o administrează prin proiecte de investiții ce au vizat alimentarea cu apă a comunei și modernizarea drumurilor comunale.


Ghidul Primăriilor: Care au fost principalele provocări pe parcursul mandatului dumneavoastră de primar?

Vișinel Grădinaru: Principala provocare a mandatului a fost accesarea fondurilor externe – europene sau guvernamentale pentru investiții noi derulate în comuna Pânceşti.

G.P: Care au fost principalele realizări ale instituției în acești 4 ani?

Vișinel Grădinaru: În primul rând preocuparea principală a reprezentat-o atragerea de fonduri externe pentru realizarea sistemului de canalizare cu stație de epurare, pentru reabilitarea Căminului Cultural Pâncești, pentru reabilitarea celor 12 km de drumuri de exploatație agricolă și pentru achiziția autogrederului. În plus, am reabilitat Căminul cultural Petrești, am finalizat reabilitatea Drumurilor Comunale din Petrești și Fulgeris, am reabilitat școlile din comună, am susținut fermierii pentru constituirea celor două cooperative agricole și accesarea fondurilor de aproximativ 1 000 000 euro pentru reabilitarea sistemului de irigații din Lunca Siretului. De asemenea, am susținut fermierii pentru accesarea fondurilor europene prin proiecte individuale.


G.P: Aveți vreun regret referitor la acești patru ani, o inițiativă care v-ar fi plăcut să o duceți la bun sfârșit și nu ați reușit?

Vișinel Grădinaru: Mi-aș fi dorit să finalizez proiectul alimentării cu gaz metan și să finalizez asfaltarea tuturor drumurilor comunale. Aceste proiecte sunt în lucru în acest moment.

G.P: Care sunt principalele proiecte de investiții aflate încă în derulare?

Vișinel Grădinaru: Avem în lucru sistemul de canalizare cu stație de epurare, reabilitarea Căminului Cultural Pâncești, reabilitarea sistemului de iluminat public inteligent, înființarea Centrului Comunitar integrat.

G.P: Ce vă propuneți să realizați în următorii patru ani?

Vișinel Grădinaru: Doresc să finalizez sistemul de alimentare cu gaz metan, să finalizez asfaltarea tuturor străzilor din comună, realizarea fiind condiționată de finalizarea sistemului de canalizare.


G.P: Care au fost principalele surse de finanțare pe care instituția dumneavoastră le-a accesat pe parcursul mandatului?

Vișinel Grădinaru: Pe parcursul mandatului meu de primar am accesat fonduri europene, fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL, dar și fonduri prin Administrația Fondului pentru Mediu AFM.

G.P: Aveți vreun moment anume de pe parcursul mandatului care v-a rămas întipărit în minte?

Vișinel Grădinaru: Un moment deosebit din mandatul meu de primar l-a prezentat Sfințirea Bisericii din satul Dieneț, Petrești și a Căminului Cultural Petrești.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...