BILANȚ DE MANDAT 2016 - 2020: Szabó Levente-György, primarul comunei Camăr, Sălaj

Comuna transilvăneană Camăr situată în partea vestică a județului Sălaj, la 50 km de Zalău este o cunoscută zonă turistică, principalele atracții fiind cele aproxitimav 50 ha de viță de vie, Crama Fort – Silvan, dar și domeniile pentru vânătoare. De asemenea, Camăr este prima comună din judeţ cu sală de bowling. Aceasta a fost realizată cu fonduri europene, are două piste, sisteme automatizate de ridicare a jaloanelor şi returnare a bilelor, dar şi un sistem informatic ce permite înregistrarea utilizatorilor şi a punctajelor obţinute de aceştia. Primarul comunei Camăr este Szabó Levente-György care face bilanțul mandatului său împreună cu redacția Ghidul Primăriilor.

Ghidul Primăriilor: Care au fost principalele provocări pe parcursul mandatului dumneavoastră de primar?

Szabó Levente-György: Principala provocare a fost dezvoltarea durabilă a comunei și atragerea finanțărilor care să aducă schimbări pozitive în societate. O altă provocare se referă la dialogarea directă cu locuitorii în slujba cărora mă aflu, interacțiunea caldă pe care locuitorii din Camăr o îndrăgesc, de altfel.În plus, consider că fiecare situație critică cu care m-am confruntat în timpul mandatului meu de primar a reprezentat o provocare, o situație de criză pe care a trebuit să o gestionez cu calm și rațiune.


G.P: Care au fost principalele realizări ale instituției în acești 4 ani?
Szabó Levente-György: Printre realizările importante ale instituției noastre se numără modernizare prin asfaltare a drumului comunal DC 100, Camăr-Carastelec, județul Sălaj, reabilitarea popicăriei în localitatea Camăr, modernizarea parțială a iluminatului public stradal, ș.a. 

G.P: Aveți vreun regret referitor la acești patru ani, o inițiativă care v-ar fi plăcut să o duceți la bun sfârșit și nu ați reușit?

Szabó Levente-György: Am încercat să folosesc toate oportunitățile ieșite în cale și să epuizez orice resursă care să aducă beneficii pe plan local, asadar nu îmi amintesc o inițiativă pe care să nu o fi putut îndeplini.G.P: Care sunt principalele proiecte de investiții aflate încă în derulare?Szabó Levente-György: Investitii importante aflate în derulare sunt: înființarea grădiniței în localitatea Camăr, modernizarea prin asfaltare DC 101 Camăr - Balc și pod peste Valea Camărului, în localitatea Camăr.


G.P: Ce vă propuneți să realizați în următorii patru ani?

Szabó Levente-György: În următorii patru ani îmi doresc să continui strategia de dezvoltare a comunei și să asigur un plan de dezvoltare pe termen mediu şi lung. În plus, doresc introducerea gazului metan în comună, modernizarea străzilor și a ulițelor din localitate, sau orice alte investiții oportune pentru localitate. Îmi doresc de asemenea să ridicăm nivelul de trai și confort al gospodăriilor, conform standardelor europene.

G.P: Care au fost principalele surse de finanțare pe care instituția dumneavoastră le-a accesat pe parcursul mandatului?

Szabó Levente-György: Pentru proiectele derulate am accesat fonduri europene și fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală PNDL

G.P: Aveți vreun moment anume de pe parcursul mandatului care v-a rămas întipărit în minte?
Szabó Levente-György: Toate momentele de pe parcursul mandatului sunt importante și mi-au rămas întipărite în minte.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...