BILANȚ DE MANDAT 2016 – 2020: Petru Relu Tîrzioru , primarul orașului Săveni, județul Botoșani

  Este foarte important să te implici în viața de zi cu zi și să conștientizezi că nu trebuie să treacă o zi fără a realiza ceva.

  Ghidul primariilor Care au fost principalele provocări pe parcursul mandatului dumneavoastră de primar?

 

PETRU RELU TÎRZIORU: Principala provocare a fost accesarea fondurilor naționale sau europene pentru investiții locale, prin proiecte eligibile.

  G.P. Care au fost principalele realizări ale instituției în acești 4 ani?

PETRU RELU TÎRZIORU: Principalele realizări din ultimii patru ani de mandat au fost modernizarea iluminatului public prin achiziția a 700 de lămpi cu LED și schimbarea stâlpilor de iluminat stradal, construire șanțuri betonate în orașul Săveni și sat Bozieni, reabilitare școala Bodeasa, construire școala Bozieni, construire sala de sport cu 180 de locuri, reabilitare, modernizare, extindere și dotare Liceu teoretic Dr. Mihai Ciucă, asfaltare străzi orășenești, construire cimitir, construire centrală fotovoltaică.

  G.P. Aveți vreun regret referitor la acești patru ani, o inițiativă care v-ar fi plăcut să o duceți la bun sfârșit și nu ați reușit?

PETRU RELU TÎRZIORU: Am dorit foarte mult asfaltarea tuturor drumurilor din oraș. Acest obiectiv a fost realizat în proporție de 90%. Proiectul urmează să fie finalizat în următorii 2 ani.

  G.P. Care sunt principalele proiecte de investiții aflate încă în derulare?

PETRU RELU TÎRZIORU: În prezent avem multe proiecte de investiții, însă cele mai importante sunt Reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea liceului teoretic Dr. Mihai Ciucă, asfaltarea a 11 km străzi în oraș și satele aparținătoare, construire complex sportiv și totodată construire unei centrale fotovoltaice.

  G.P. Ce vă propuneți să realizați în următorii patru ani?

PETRU RELU TÎRZIORU: În următorii patru ani ne dorim să avem un sistem de alimentare cu gaze naturale, să reabilităm și să extindem rețeaua de apă și canalizare în Săveni și localitățile componente, construirea unui centru de zi pentru persoanele aflate în situații de nevoie, construirea unui bloc ANL cu 24 de apartamente, construire centrală termică pe biomasă și centru SPA.

  G.P. Care au fost principalele surse de finanțare pe care instituția dumneavoastră le-a accesat pe parcursul mandatului?

PETRU RELU TÎRZIORU: Sursele cele mai importante pentru finanțări au venit din fonduri europene. Am avut însă și proiecte implementate prin PNDL – Programul Național pentru Dezvoltare Locală şi prin fonduri proprii.

  G.P. Aveți vreun moment deosebit al mandatului care v-a rămas întipărit în minte?

PETRU RELU TÎRZIORU: Un moment important al mandatului meu de primar a fost Proiectul Revitalizare urbana integrată în vederea îmbunătățirii calității vieții populației în orașul Săveni, COD SMIS 125746 care a fost depus spre finanțare prin POR/2018/13/13.1/1/7 REGIUNI, Axa prioritară 13: Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, Prioritate de investiții: 13.1 Îmbunătățirea calității vieții a populației în orașele mici și mijlocii din România cu o valoarea de 5.500.000 Euro.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor!
Pentru mai multe informatii despre cookie-uri puteti citi aici.

Se încarcă...